Bouwplantoetsing brandveiligheid

Wilt u al in een vroeg stadium inzicht in de brandveiligheid van uw gebouw? Dan voert SPA WNP ingenieurs graag een quickscan brandveiligheid voor u uit. De quickscan bestaat uit een pure toetsing van het bouwplan aan alle randvoorwaarden van het Bouwbesluit. Vooral de indeling in brandcompartimenten en het veilig vluchten nemen we onder de loep. Zo komen mogelijke knelpunten naar voren en voorkomt u wijzigingen in een later stadium van het vergunningtraject.

 

We kunnen de toetsing later uitbreiden met een volledig brandveiligheidsadvies. Natuurlijk kunnen we ook direct een volledig advies verzorgen. Bij zo'n brandveiligheidsadvies toetsen we de volgende onderdelen aan de eisen van het Bouwbesluit:

 

·     de indeling in brandcompartimenten;

·     de vereiste weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO);

·     het veilig vluchten;

·     de benodigde brandveiligheidinstallaties;

·     de bereikbaarheid van het gebouw voor hulpverleningsdiensten.

 

Als een onderdeel niet direct voldoet aan de eisen, kunnen we adviseren over het aantonen van gelijkwaardigheid. Uitvoering kan volgens NEN 6060, NEN 6079, Beheersbaarheid van Brand 2007 of een maatwerkpakket. SPA WNP ingenieurs denkt mee met u en uw bedrijfsvoering voor een veilig én praktisch uitvoerbaar brandveiligheidsadvies.

 

Wilt u advies over de brandveiligheid van uw gebouw?