Geen vergunning nodig bij tijdelijke stikstofdepositie
Werkt u aan een project waarbij alleen in de aanlegfase sprake is van stikstofdepositie? Dan is een vergunning misschien niet nodig.
UPDATE: ontwikkelingen stikstof
Door een uitspraak van de Raad van State valt de grondslag weg onder het PAS. Dit heeft gevolgen voor milieuvergunningen en bestemmingsplanprocedures.
Inventarisatie ZZS en pZZS
Vraagt de omgevingsdienst uw bedrijf om informatie over gevaarlijke stoffen? Wij helpen u graag met inventariseren!
Natuurvergunning nodig?
Niet elk bedrijf heeft een natuurvergunning nodig. Maar het kan slim zijn dit vast te onderzoeken. Het kan in de toekomst veel vertraging schelen.
Nieuwe technieken, nieuwe voorschriften
Er zijn nieuwe BREF-documenten voor o.a. de voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie. Wat betekent dit voor uw bedrijf?
Bouwplan? Stikstofregister kan uitkomst bieden
Kunt u niet verder met een woningbouwproject door stikstof- problemen? Misschien is dit de oplossing. We checken het graag.
Elektrische laadpaal verplicht bij nieuwbouw
Vanaf 10 maart moeten nieuwe bedrijfspanden per 10 parkeervakken ten minste 1 laadpaal hebben voor elektrische auto's.
UPDATE: Ontwikkelingen Stikstof
Door een uitspraak van de Raad van State valt de grondslag weg onder het PAS. Dit heeft gevolgen voor milieuvergunningen en bestemmingsplanprocedures.
Wabo-procedure in goede handen
In Bunsschoten-Spakenburg realiseert De Bunte Vastgoed 6 woningen. Deze pasten niet binnen het bestemmingsplan. SPA WNP begeleidde de Wabo-procedure om de bouw mogelijk te maken.
Monument verduurzamen? SPA WNP geeft advies
​Energiegebruik verminderen, kiezen voor duurzame opwekking van elektriciteit: een monumentaal pand verduurzamen is vaak een complexe opgave. Wij geven integraal advies.
Houthandel Lambert van den Bosch bespaart energie. En u?
Volgens de Informatieplicht energie moeten bedrijven energiebespa-rende maatregelen nemen. SPA WNP deed een check voor Houthandel Lambert van den Bosch.
PGS 15: wat betekent het voor uw bedrijf?
Werkt uw bedrijf met gevaarlijke stoffen? Dan krijgt te maken met de PGS 15 nieuwe stijl. We lichten de belangrijkste wijzigingen alvast toe.
Stikstofdepositie? SPA WNP helpt met AERIUS
Heeft u bouwplannen? Het bevoegd gezag vraagt dan om een stikstofdepositieberekening voor het bouwen (en slopen). SPA WNP verzorgt deze berekening en geeft advies over intern salderen.
Emissiehandel: zo werkt het
Tot eind juni konden bedrijven gratis emissierechten aanvragen bij de Nederlandse Emissieautoriteit. Deze controleert nu de gegevens.
Check of uw bedrijf voldoet aan de milieuwetgeving!
Als ondernemer werkt u hard aan een mooi product. Tegelijk moet u voldoen aan complexe milieuwetgeving. SPA WNP helpt met een compliance check.
Groen licht voor woningbouw ´De Oude Boomgaert´
In Rijsoord is de weg vrij voor 66 nieuwe woningen, prachtig gelegen aan het Waalbos. SPA WNP verzorgde o.a. het bestemmingsplan.
Spuitzone op drift
De nieuwe veilige richtafstand van spuitzones is 35 meter. Een uitspraak van de Raad van State maakt dit duidelijk. Onderzoek naar spuitzones moet gebeuren met driftcurves uit 2008 t/m 2012.
Besparen met vervoersmanagement
In vergunningen staan vaak eisen voor vervoersmanagement. SPA WNP ingenieurs adviseert en helpt u zo besparen, in geld én CO2.
5 misverstanden over spuitzones uit de wereld
Over spuitzones en drift bestaan veel misverstanden. SPA WNP ingenieurs helpt ze uit de wereld en helpt u verder met deskundig advies.
SPA WNP begeleidt nieuwbouw Bergman Clinics
Bergman Clinics bouwt in Rijswijk een nieuwe orthopedische focuskliniek. SPA WNP begeleidde de ruimtelijke procedure.

Gearchiveerd nieuws