Houthandel Lambert van den Bosch bespaart energie. En u?

Volgens de Informatieplicht energie moeten bedrijven energiebesparende maatregelen nemen. SPA WNP deed een check voor Houthandel Lambert van den Bosch. Dit bedrijf is op de goede weg!

Erkende energiebesparende maatregelen

Houthandel Lambert van de Bosch ligt op het industriegebied Kievitsmeent in Ede. Het bedrijf valt volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer onder de Informatieplicht energie. De Activiteitenregeling geeft voor elke branche een lijst van erkende energiebesparende maatregelen (EML). Voor de houthandel ging het om de lijst voor ‘meubels en hout’. Wij hebben deze lijst omgezet in een checklist, en besproken met de klant. Tijdens een rondgang door het bedrijf hebben we de maatregelen toegelicht. 

We hebben de lijst met maatregelen samen besproken en aangevuld. Daarna hebben we de lijst via het eLoket ingediend bij het bevoegd gezag.

 

LED-lampen

Lambert van de Bosch heeft de meeste verplichte maatregelen al genomen. Op korte termijn gaat het bedrijf de bestaande verlichting nog vervangen door LED-lampen. Kortom Lambert van den Bosch is op de goede weg en loopt vooruit op de informatieplicht. 

Meer weten over de informatieplicht energie?

Wilt u weten wat de informatieplicht betekent voor uw bedrijf? We vertellen u graag meer. Natuurlijk kunnen we ook voor u een check doen en de informatieverplichting verzorgen.